Dilluns, 31 Juliol 2017 16:54

"Camí del dret a decidir al País Valencià", per Oriol Artero

 Vivim dies d’estiu al País Valencià, dies entrellaçats de festival a festival musical. També en aquests dies hem vist una altra vegada el tarannà democràtic del govern central, a través del documental «Les clavegueres d’Interior». Recordem els 25 anys de l’Operació Garzón contra l’independentisme amb noves informacions que aclareixen que tot continua igual. En operacions Catalunya o Garzón l’objectiu sempre està encaminat a minvar la democràcia, destruir al rival polític, posicionar l’opinió pública en l’espai convingut, des de les institucions, des del poder es practica la guerra bruta. Són manipulacions efectuades al més pur dictatorial sense haver de viatjar a les dictadures finançades amb els petrodòlar.

 Mentre tot açò està passant i entre cançons i cançons veiem la il·lusió democràtica d’un poble que es defineix com a activista pel dret a decidir, la convocatòria del referèndum català. És tota una REVOLUCIÓ democràtica, una altra vegada vinguda de Catalunya, per posicionar els debats polítics a Espanya en l’actualitat. No és per sorprendre’s l’actitud del govern espanyol. Amb la por a perdre els seus interessos per bandera, ja silenciaren els intents de canvis al període de reforma del règim als anys 77-82. I amb l'amenaça judicial, policíaca, amb pressions des del clavegueram de l’estat, volen atemorir tota una societat que està disposada a exercir el seu dret a decidir sense cap temor.

Al País Valencià som moltes les persones els que l’1 d’octubre seguirem de prop la jornada de referèndum, en serem moltes les que de forma simbòlica exercirem també el nostre dret a decidir, donant suport i reconeixement a la jornada. El camí del referèndum per l’autodeterminació, l’exercici del dret a decidir és un fet que ja comença a sonar amb una certa força també al País Valencià. Ací patim l’infrafinançament, la càrrega del deute odiós i l’espoliació fiscal, les interferències del Tribunal Superior de Justícia, l’atac sistemàtic a la nostra llengua, l’immobilisme centralista. Són fets que des del País Valencià respondrem apoderant la ciutadania i reclamant també el nostre dret a decidir.

Realment l’1 d’Octubre som totes les persones que ens reconeguem com a demòcrates que tenim una gran cita amb la democràcia. L’èxit i la normalització del referèndum català obriran oportunitats reals per a la resta de nacions sense estat. Hauria de ser un clam per la democràcia i cal exigir al govern central NORMALITAT administrativa, però sobretot judicial.

Mentrestant, des de la Plataforma pel Dret a Decidir anem llevant a poc a poc la disfressa falsa de valenciania a la gent del partit imputat i popular. A la seua pròpia xarxa. Amb la desfeta financera històrica que ens han deixat al calaix de les diferents administracions, totes les polítiques que han sorgit des d’aquest partit, tant des dels governs com a l'oposició, ens han anat dient que devem ser un poble esclau amb els interessos particulars i partidistes del seu PP. Anem coneixent les fórmules emprades durant els temps del seu govern i com deien «defensar el poble valencià» però sense el poble, només defensaven els interessos del projecte de supremacia espanyol.

Oriol Artero. @artero_oriol Secretari d'organització @DaDPV

Joomla templates by a4joomla