Dijous, 27 abril 2017 00:25

Presentació a Castelló i Altea de la Confederació d’Entitats Sobiranistes

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD), l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van unir forces l’abril del 2016, en què van presentar la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, que naixia amb l’objectiu de fer créixer el dret a decidir als tres territoris.

Des d’aleshores, les entitats encapçalades per Antoni Infante (PDaD), Cristòfol Soler (ASM) i Jordi Sànchez (ANC) han anat sumant sinergies i experiències que puguin ser útils als seus respectius processos d’apoderament popular i fer créixer el sobiranisme i la reivindicació del dret a decidir, des de l’associacionisme civil i la màxima transversalitat política i social. També participa amb veu pròpia la territorial de l’ANC a la Catalunya Nord.

En aquesta línia, doncs, de donar a conèixer la Confederació d’Entitats dels Països Catalans, aquest dijous, dia 27 d’abril, i divendres, 28, a les 19h, tindrà lloc la presentació a Castelló (la Plana Alta) i Altea (la Marina Baixa), respectivament.

Les tres entitats, des de la seva dinàmica autònoma, treballen en “l’elaboració d’un relat comú de futur”, arrelat en la història i els lligams lingüístics, culturals, econòmics i socials, que les reforça “tant internament com en la projecció internacional del nostre espai nacional compartit”. Així mateix, com indiquen responsables de la Confederació, “s’ha cercat sempre la col·laboració amb les entitats que treballen des de l’àmbit cultural i econòmic, i amb el municipalisme sobiranista de cada territori”.

Les delegacions de l’ANC i ASM es quedaran al País Valencià fins dissabte, 29, jornada en què participaran tant en el dinar i l’acte polític de la PDaD, com en la manifestació unitària commemorativa de la batalla d’Almansa. Els diversos actes convocats comptaran amb la presència dels màxims representants de les entitats: Jordi Sànchez, Cristòfol Soler i Antoni Infante. Així mateix, l’activista de la Catalunya del Nord Daniela Grau, del secretariat de l’ANC, també participarà en les presentacions.

Joomla templates by a4joomla