Divendres, 21 abril 2017 11:52

Joves pel Dret a Decidir

Un any més, el jovent del País Valencià afrontem un nou 25 d’Abril, data de la pérdua de les llibertats nacionals del nostre país. La victòria de la batalla per part dels Borbons, de la que avui es conmemoren 308 anys, suposà la pujada al poder de Felip V i, amb ella, la vinguda de les restriccions i l’abolició dels drets propis.  No obstant, però, va encendre amb el coratge i espenta del general Basset i els maulets el foc de la resistència per recuperar el nostre País Valencià.

El jovent rebem aquesta data amb la mirada posada en el futur que ens reserva aquesta Europa de dues velocitats, on a l’Estat espanyol se li reserva el comés de rebre el turisme a costa de l’explotació dels nostres recursos naturals, sous de misèria i la no necessitat per part d’aquest Estat que no sentim nostre d’invertir en Educació per formar unes generacions que amb sort treballarem en el sector de l’hostaleria, tinguem el grau i el màster sota el braç, o hagem estat expulsades del sistema educatiu com a part del fracàs escolar i futur exercit de persones aturades i precaritzades de per vida. 

A açò cal unir un Estat espanyol en plena reseció democràtica amb forces renovades per al Partit Popular, qui ens aboca a un futur negre i no sols per les retallades socials i el retrocés democràtic d’un govern que mostra la seua pitjor cara, sinó també per les xifres que ens deixa un 50 % de joves menors de 25 anys en situació de desocupació i un panorama que fa que pocs joves siguen els que puguen garantir una vida digna i la possibilitat d’independitzar-se de casa del pare i la mare, i poder teixir amb el seu treball un demà. La inversió en la “nostra autonomia”, cada vegada més i més precaritzada, no és sinó una petita mostra de la gran desigualtat amb la qual és tractat el País Valencià en comparació a la majoria de la resta de comunitats autònomes; impossibilitant tant la més mínima independència econòmica com la possibilitat d’oferir una vida digna al nostre poble. Les dates així ho demostren: des del 1990, el PIB valencià ha passat d’un 100,91 a un 87,54 l’any 2013; així com l’inversió d’aquest 2017 es veurà reduïda fins a en 290 milions d’euros respecte a l’any anterior.

És des d’aquesta perspectiva de la qual es planteja la necessitat de reconèixer el País Valencià com a subjecte sobirà, fora dels lligams d’opressió del règim de l’Estat espanyol. Sols des de l’autogovern i el Dret a Decidir se’ns garantitza al poble valencià la gestió pròpia dels nostres recursos i del nostre capital, sense caure en clientelismes i privil·legis regionalistes; un autogovern que només es podrà aconseguir mitjançant la desobediència i l’organització social i on les entitats del jovent haurem de jugar un paper d’avançada, compromís i exemple de combatibitat. El jovent tenim l’obligació d’anar més enllà que les organitzacions i generacions que ens han precedit amb la força, la voluntat, la formació i la determinació que el País Valencià necessita.

 

25 d’abril de 2017. Pel Dret a Decidir, totes al carrer!

Joves pel Dret a Decidir, JODaD @Jodad_pv

Joomla templates by a4joomla