1 | 2

Dissabte, 03 Desembre 2016 14:04

Assemblea comarcal de les Marines de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià

Divendres 2 DE DESEMBRE  a la Casa de Cultura / Altea, s’ha realitzat la presentació de l'Assemblea comarcal de les Marines de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià.

Les intervencions varen ser a càrrec d’Empar Espí que va parlar sobre l’estat de «desemparament cap a la presa de consciència personal i com a poble, fins arribar a l’empoderament de la ciutadania». Deia que la Plataforma és una bona eina, perquè l’individu tinga pràctiques d’empoderament, per canviar-se a sí mateix i al món. «És coneixement d’un projecte de futur i transformar aquest projecte en una acció conjunta i democràtica per introduir el canvi desitjat».

La segona intervenció era la d’Auke Zeldenrust, que situa la Plataforma com a moviment cívic. «No som un partit polític, ni ho serem mai. A les assemblees només hi ha membres a títol personal, encara que la persona pot pertànyer a un partit polític o una altra organització». També va parlar dels temes candents a les nostres comarques, Les Marines, que exigeixen solucions, com són el turisme de masses que no és sostenible i la manca de transport públic de qualitat. Reivindicant el tren de la costa entre Alacant i València.

Finalment Toni Infante va exposar la situació política al País Valencià i la situació d’infrafinançament respecte a la resta de l’estat; que vivim en una situació d’espoli que fa que els valencians no tenen les infraestructures, els serveis i les cobertures socials, que en justícia els correspondria.

Segons el coordinador de la PDaD, el recent i múltiple procés electoral que s’ha viscut a l’estat espanyol i totes les seues derivades, ha posat en evidencia la necessitat d’empoderar-nos com a poble, com a País Valencia, degut a què s’ha confirmat que la conjuntura històrica impossibilita una veritable democratització real de l’estat. L’aprofundiment de la democràcia la farem des de i per al PV, ha conclòs.

Després de les intervencions es va obrir un debat, on els assistents varen mostrar molt d'interès i implicació en els temes abordats.

Assemblea comarcal de Les Marines de la PDaD, @marinesdecidim

Joomla templates by a4joomla